ГоловнаПолітика

Охоронець президента Порошенка отримав звання генерала через тиждень служби в ГУР, - ЗМІ

Юрій Федоров фактично не був переведений в управління розвідки.

Охоронець президента Порошенка отримав звання генерала через тиждень служби в ГУР, - ЗМІ
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Охоронець президента Петра Порошенка отримав звання генерал-лейтенанта і посаду у військовій розвідці. Про це сьогодні повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Генеральський рекорд Петра Порошенка - нове звання всього за один тиждень вислуги у військовій розвідці отримав охоронець Юрій Федоров. 3 травня президент Порошенко звільнив з посади начальника служби безпеки президента Управління державної охорони генерал-майора Юрія Федорова. Далі своїм указом президент призначив Федорова заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 13 травня секретним указом військовому розвіднику Юрію Федорову присвоєно звання генерал-лейтенант", - написав Бутусов.

За словами журналіста, Федоров фактично продовжує керувати охороною президента, і на цій посаді йому вже не можна було присвоїти більш вище звання.

Журналіст також звернув увагу на те, що рішення про представлення до звання прийшло від міністра оборони Степана Полторака, а не від безпосередньо начальника, голови ГУР. Також Бутусов відзначає, що оформлення Федорова в управлінні розвідки було зроблено з метою засекретити указ про присвоєння звання.

"Присвоєння звання Федорову - один з рекордів військової кар'єри в Україні - всього тиждень значився в ГУР МО - і вже "заслужив "нове звання", - написав журналіст, додавши, що зазначені в наказі заслуги генерала можуть бути підставою для перегляду рішення про присвоєння звання.

Напередодні стало відомо про присвоєння генеральських звань заступнику глави СБУ Павлу Демчині і першому заступнику секретаря РНБО Сергію Кривоносу.

Минулого тижня на сайті президента були опубліковані укази про присвоєння генеральських звань 24 офіцерам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram