ГоловнаПолітика

Рада відхилила чотири постанови, які блокували підписання мовного закону

Парубій підписав закон прямо на трибуні парламенту.

Рада відхилила чотири постанови, які блокували підписання мовного закону
Парубий подписал закон прямо на трибуне парламента.
Фото: Андрій Парубій

Верховна Рада відхилила чотири проекти постанови, які могли заблокувати підписання закону про забезпечення функціонування української мови як державної (№ 5670-д).

Так, постанова нардепа Вадима Новинського набрала 34 голоси, постанова Нестора Шуфрича - також 34, постанова Олександра Долженкова - 33, постанова Михайла Папієва - 33.

"З самого початку реєстрації цього законопроекту, здавалося, всі сили пекла зібралися для того, щоб не допустити його прийняття. Але вони зіткнулися з великою волею українського народу, і вони побачили професійну злагоджену роботу всієї команди, яка працювала у Верховній Раді України", - прокоментував рішення парламенту його голова Андрій Парубій.

Після короткого виступу спікер парламенту підписав закон про функціонування української мови як державної прямо на трибуні Верховної Ради.

Парубій також застеріг "реваншистів" від спроб перегляду всіх проукраїнських законів, які були прийняті парламентом восьмого скликання.

"Я хочу попередити всіх тих, хто думає, що політична кон'юнктура змінилася, і вже сьогодні планує реванш, загрожує нам судами, скасуванням законів. Як тільки ви торкнетеся і спробуєте робити ревізію закону про мову або декомунізацію, або питання церкви, ви відчуєте весь гнів і могутню волю українського народу. Я це говорю не як голова Верховної Ради України, а як громадянин України Парубій Андрій", - сказав він.

Фото: facebook.com/TeterukAndrii

Фото: facebook.com/TeterukAndrii

Нагадаємо, 25 квітня Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", поправки до якого розглядалися з 28 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram