ГоловнаПолітика

Суд оштрафував Зеленського на 850 гривень за демонстрацію бюлетеня

Суд оштрафував Зеленського на 850 гривень за демонстрацію бюлетеня
Владимир Зеленский
Фото: EPA/UPG

Оболонський районний суд Києва визнав новообраного президента Володимира Зеленського винуватим у незаконній агітації, а саме в демонстрації виборчого бюлетеня під час другого туру виборів президента, і оштрафував його на 850 гривень.

Про це оголосив суддя Владислав Дев'ятко, передають "Українські Новини".

Так, Зеленського визнано винуватим у порушенні ст. 212-10 Кодексу про адмінпорушення і отримав максимально передбачений штраф. Суд встановив, що Зеленський здійснив агітацію, показавши бюлетень поза законними термінами.

При цьому Зеленський у своїх поясненнях визнав провину. Відзначають, що під час ухвалення рішення суд врахував особу Зеленського і характер порушення.

Захист новообраного президента просив суд не притягувати його до адмінвідповідальності. На думку адвокатів, Зеленський не порушував закон про вибори президента і ні за кого не агітував.

Нагадаємо, під час голосування Зеленський продемонстрував на камери свій бюлетень після того, як поставив позначку "за". Коли журналісти повідомили йому, що так робити не можна, Зеленський відповів: "Я вам нічого не показував".

Того ж дня поліція склала і вручила Зеленському адміністративний протокол.

Суд розглядав справу без участі обраного президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram