ГоловнаПолітика

Порошенко присвоїв генеральське звання заступнику голови СБУ Демчині, - ЗМІ

Указ про призначення не було опубліковано на сайті голови держави, що свідчить про секретність документа.

Порошенко присвоїв генеральське звання заступнику голови СБУ Демчині, - ЗМІ
Павел Демчина
Фото: fakty.ictv.ua

Президент Петро Порошенко присвоїв звання генерал-полковника першому заступнику голови СБУ Павлу Демчині. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Фейсбуці.

"На сайті президента не опубліковані укази про нагородження і присвоєння звань № 202 і 203. 201 є, і є 204, і вже навіть 209-й указ з'явився. Один із неопублікованих указів передбачає присвоєння першому заступнику голови СБУ - начальнику Головного управління боротьби з корупцією і організованою злочинністю Павлу Демчині звання генерал-полковника", - написав Бутусов.

Пізніше журналіст додав, що другий секретний указ містить інформацію про присвоєння звання генерала першому заступнику секретаря РНБО Сергію Кривоносу.

Видання "Українська правда" звернулася до Адміністрації президента з відповідними запитами, проте відповіді ще не отримала.

Нагадаємо, в березні 2017 року журналістський проект "Слідство.Інфо" повідомив, що Демчина офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча його дружина Ольга Воловчук живе в розкішному заміському маєтку і володіє елітними автомобілями.

"Схеми" опублікували розслідування, в якому говорилося, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 000 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram