ГоловнаПолітика

Мін'юст знову конфіскував більш ніж $3 млн коштів Януковича

Гроші знято з кіпрських компаній EROSARIA LTD і Aldoza Investments Limited, які розміщувалися на рахунках в АБ "Укргазбанк".

Мін'юст знову конфіскував більш ніж $3 млн коштів Януковича

Державна виконавча служба Міністерства юстиції знову стягнула на користь України 55 млн гривень і 1 млн доларів, пов'язаних із колишнім президентом Віктором Януковичем. Про це повідомила заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, відзначають у прес-центрі Мін'юсту.

Кошти були конфісковані з кіпрських компаній EROSARIA LTD і Aldoza Investments Limited, які були пов'язані з Януковичем і колишніми чиновниками.

"Повернення коштів на користь держави Україна відбулося на виконання вироку суду про застосування спецконфіскації з примусовим вилученням у власність держави грошових коштів компаній EROSARIA LTD і Aldoza Investments Limited, які розміщувалися на рахунках в АБ «Укргазбанк»", - зазначила Світлана Глущенко.

Вона уточнила, що 7 травня у цих справах на депозитний рахунок державної виконавчої служби України надійшли гроші за обома судовими провадженнями в сумі 55 млн 342 тис. 762 грн і 1 млн 10 тис. 72 долара США.

Нагадаємо, в березні 2017 року за рішенням Краматорського райсуду Донецької області були конфісковані близько 1,5 млрд доларів. Гроші були конфісковані в рамках вироку екс-директору компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка - Сергію Кашкіну. Курченко був соратником Януковича.

У вересні 2017 року набуло чинності рішення Соснівського райсуду Черкас про ще одну спецконфіскацію - на суму 200 млн доларів.

22 лютого 2019 року до державного бюджету було перераховано ще 1,5 млрд гривень, які за статтею про спецконфіскацію відібрали в оточення колишнього президента Віктора Януковича. Цю суму також стягнули з рахунків кіпрських компаній Erosaria і Aldoza Investments.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram