ГоловнаПолітика

Transparency International закликає Кабмін втрутитися в скандал з "Укравтодором"

"В.о. голови "Укравтодору" призначив Богдана Юлика своїм заступником без узгодження його кандидатури з урядом.

Transparency International закликає Кабмін втрутитися в скандал з "Укравтодором"
Богдан Юлик
Фото: teren.in.ua

Антикорупційна організація Transparency International закликає Кабінет Міністрів втрутитися в скандал, пов'язаний з підвищенням Богдана Юлика в Держагентстві автомобільних доріг України ("Укравтодор").

Про це повідомляють на сайті організації.

Transparency нагадує, що раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов опублікував наказ в.о. голови "Укравтодору" Славоміра Новака.

"У ньому той фактично наділив Юлика повноваженнями свого заступника - без узгодження цієї кандидатури з Кабміном. І незважаючи на те, що в "Укравтодорі" зазначили, що Богдан Юлик не має стосунку до скандального поділу ремонту доріг на відрізки по 40 метрів, - це не так. Вважаємо такі заяви "Укравтодору" маніпулятивними, а те, що керівник "Укравтодору" покриває Юлика, - неприпустимим", - ідеться в заяві.

"Закликаємо Кабінет Міністрів скасувати наказ "Укравтодору" №137 від 25.04.2019 р., притягнути до відповідальності в.о. голови Держагентства автомобільних доріг України і провести прозорі конкурсні відбори кандидатів на заміщення керівних посад цього органу відповідно до законодавства України. Також закликаємо контролюючі та правоохоронні органи неупереджено, об'єктивно і професійно розслідувати уникнення відкритих торгів і притягнути винуватих до відповідальності", - підкреслили в Transparency.

Нагадаємо, 4 травня голова "Укравтодору" Славомир Новак фактично призначив голову тернопільської Служби автомобільних доріг Богдана Юлика своїм заступником. В указі від 25 квітня 2019 року він уповноважив Юлика візувати всі проекти нормативних актів "Укравтодору", координувати всю роботу з дорожнього будівництва і підписувати ті документи, які можна делегувати.

Улітку 2018 року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, на той момент очолювана Юликом, підписала 177 договорів на ремонт доріг вартістю 26,8 млн гривень. Сім доріг розділили на відрізки по 40 метрів, щоб уникнути проведення відкритих торгів. Більшість договорів були підписані з маловідомою компанією "БМБуд", яка пов'язана з Юликом.

У Тернопільській ОДА тоді пояснили, що провели "подрібнення" для того, щоб встигнути відремонтувати дорогу до всеукраїнського паломництва до Зарваниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram