ГоловнаПолітика

Антикорупційний суд вирішив розпочати роботу 5 вересня

Цю дату запропонувала глава ВАКС Олена Танасевич.

Антикорупційний суд вирішив розпочати роботу 5 вересня
Здание на ул. Кривоноса 2-а
Фото: Скриншот Google Maps

Вищий антикорупційний суд вирішив розпочати роботу 5 вересня.

За відповідне рішення проголосували 35 з 38 суддів, передають "Українські Новини".

Відповідну дату запропонувала затвердити голова Антикорупційного суду Олена Танасевич. Вона назвала це "ризикованим кроком", тому що на цю мить у суду немає готових приміщень, достатньої кількості кабінетів для суддів, а також не завершена реєстрація прав користування на виділені суду будівлі.

Терміни закінчення цих процедур невідомі.

Тим не менш, більшість суддів вирішили встановити дату початку роботи 7 вересня. Водночас збори суддів також звернулися до органів влади з проханням максимально сприяти запуску суду.

Раніше в.о. керівника апарату Антикорупційного суду Олексій Жуков повідомив, що Державна судова адміністрація виділила 0,4 млн гривень для ремонту приміщень Печерського райсуду Києва для розміщення в них ВАКС.

"Судовою адміністрацією вже виділено транш коштів у розмірі 400 тис. гривень для проведення ремонтних робіт у цих приміщеннях... Цих коштів вистачить тільки на початковий етап робіт", - сказав Жуков. Надалі, за його словами, планується виділити ще 1,5 млн гривень.

Жуков також зазначив, що сімом суддям ВАКС не вистачає кабінетів. Він пропонує розмістити їх в офісах за адресою вул. Кривоноса, 2а.

Нагадаємо, керівником ВАКС обрана колишня суддя Печенізького райсуду Харківської області Олена Танасевич. Її заступником став адвокат Євген Крук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram