ГоловнаПолітика

Головою ВАКС обрали екс-суддю райсуду Харківської області Танасевич (оновлено)

Її заступником став адвокат Євген Крук.

Головою ВАКС обрали екс-суддю райсуду Харківської області Танасевич (оновлено)
Елена Танасевич
Фото: sud.ua

Колишню суддю Печенізького райсуду Харківської області Олену Танасевич обрано головою Вищого антикорупційного суду.

Про це свідчать результати таємного голосування суддів, передають "Українськi Новини".

Відзначають, що Танасевич отримала 23 голоси за мінімально необхідних 20. Її конкурент - суддя Жмеринського суду Вінницької області Ольга Саландяк - отримала 10 голосів.

Таким чином, вона буде головою Антикорупційного суду три роки.

Танасевич закінчила Харківську юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. Вона працює суддею з 2012 року. Її рідна сестра працювала в Господарському суді Харківської області. Під час конкурсу Танасевич набрала найбільшу кількість балів і показала найкращий результат серед претендентів.

Оновлення. Заступником голови Вищого антикорупційного суду обрано адвоката Євгена Крука, який набрав 22 голоси за мінімально необхідних 20. Про це свідчать результати таємного голосування.

Його конкурент суддя Віктор Маслов набрав 12 голосів.

Євген Крук народився в 1982 році. Він закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. З 2006 року займається адвокатською діяльністю. Працював в адвокатському об'єднанні "Ситнюк і партнери".

Нагадаємо, 7 травня 2019 року відбулося перше засідання суддів Антикорупційного суду, на якому з двох спроб не змогли обрати голову.

11 квітня президент Петро Порошенко призначив 38 із 39 суддів Антикорупційного суду. Він також анонсував початок роботи ВАКС до кінця року.

Ефективна антикорупційна політика - одна з головних вимог Заходу до України, від виконання якої залежить надання країні фінансової допомоги. Порошенко неодноразово називав боротьбу з корупцією в Україні пріоритетом своєї президентської політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram