ГоловнаПолітика

Янукович звернувся до Окружного адмінсуду Києва зі скаргою на свого колишнього адвоката

Івану Ангеліну в березні 2019 року повернули статус адвоката.

Янукович звернувся до Окружного адмінсуду Києва зі скаргою на свого колишнього адвоката
Фото: ukr.media

Колишній президент Віктор Янукович просить притягнути до дисциплінарної відповідальності його державного адвоката Івана Ангеліна. Янукович звернувся з відповідним проханням до Окружного адміністративного суду Києва, повідомила прес-служба суду.

"В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа - Іван Ангелін", - сказано в повідомленні. Позивач просить суд визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня, яким Ангеліну був повернутий статус адвоката.

Раніше Ангеліна притягнули до дисциплінарної відповідальності за участь в справі Януковича, а саме - позбавили права вести адвокатську діяльність з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України.

Нагадаємо, в березні 2018 року правоохоронці почали розслідувати можливе перешкоджання професійній діяльності державного захисника Івана Ангеліна з надання правової допомоги колишньому президенту Віктору Януковичу під час розгляду клопотання прокуратури про проведення спеціального (заочного) досудового розслідування.

7 лютого 2018 року адвокати Януковича Олександр Горошинський і Ольга Просянюк з'явилися на судове засідання, на якому розглядалося питання про проведення заочного розслідування щодо Януковича, і заявили про намір представляти інтереси екс-президента і вимагали усунення від участі в засіданні адвоката Ангеліна.

Окружний адміністративний суд Києва залишився одним з тих, кого ще не торкнулася судова реформа. В останні тижні суд прийняв кілька скандальних рішень: визнав незаконною націоналізацію Приватбанку в 2016 році, скасував перейменування православної церкви Московського патріархату, зупинив конкурс на посаду судді в ЄСПЛ. Крім того, саме в цьому суді відновилися на посадах 62% урядовців, звільнених за законом про очищення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram