ГоловнаПолітика

Україна зможе встановити дані громадян, які отримали російські паспорти, - Гримчак

Подвійне громадянство дозволено в Росії, і громадяни зобов'язані повідомляти про це владу.

Україна зможе встановити дані громадян, які отримали російські паспорти, - Гримчак
Фото: obozrevatel.com

Україна без проблем зможе отримати списки українських громадян, які отримають російські паспорти. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі телеканалу ZIK.

На запитання ведучого, чи є в України технічні засоби, щоб визначати тих громадян, які отримають російський паспорт, Гримчак відповів, що таких коштів у України немає, але ці дані частково несекретні в Росії.

"Список тих людей, які отримали російське громадянство як друге, можна отримати. Річ у тім, що, відповідно до російського законодавства, дозволено мати друге і третє громадянство, але про це обов'язково повідомляти органи влади. Тому я не бачу в цьому проблем, і ми будемо мати повністю всі дані", - вважає Гримчак.

На якій підставі Росія може надавати Україні такі дані, Гримчак не уточнив.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям окупованого Донбасу отримати громадянство у спрощеному порядку, а 1 травня - про спрощення порядку отримання російського громадянства і паспортів для переселенців з Криму і Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram