ГоловнаПолітика

Коломойський назвав війну на Донбасі "громадянським конфліктом"

Росія "підтримує одну частину українців і якби її не було, то українці вже давно помирилися".

Коломойський назвав війну на Донбасі "громадянським конфліктом"
Фото: Макс Левин

Український олігарх Ігор Коломойський вважає війну на Донбасі громадянським конфліктом, в якому "українці воюють з українцями".

Про це Коломойський заявив у інтерв'ю Bihus.info.

"Внутрішній громадянський конфлікт, а що тут у нас незрозумілого? Слава Богу, що він не поширився на всю територію. Але він має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу по всій решті країни. Холодна фаза - це ненависть один до одного, яка проявляється через гарячі якісь події, вбивства громадських активістів", - сказав Коломойський.

За його словами, на сході України "воюють українці з українцями", а Росія "підтримує одну частину українців і якби її не було, то українці вже давно помирилися".

Однак, за його словами, під час президентства Януковича був злочинний режим і іншого шляху, крім як "повстання", не було.

На уточнююче запитання, чи є Майдан негативною подією, Коломойський відповів ствердно: "Мінус Крим, мінус Донбас, мінус 13 мільйонів (людей в Україні - ред.)".

Нагадаємо, олігарх з вересня 2018 живе в Ізраїлі. Він пообіцяв повернутися в Україну після офіційного оприлюднення результатів президентських виборів і готовий консультувати новообраного президента України Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram