ГоловнаПолітика

Кремль опублікував указ про спрощену видачу російських паспортів українським громадянам

Спрощення буде поширюватися на громадян України, які народилися у Криму і виїхали до 2014 року.

Кремль опублікував указ про спрощену видачу російських паспортів українським громадянам
Фото: omskregion.info

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства і паспортів для переселенців з Криму і Донбасу. Відповідний документ опублікований на сайті Кремля.

Спрощений порядок буде поширюватися на громадян України (і осіб без громадянства), які народилися і постійно проживали в Криму і Севастополі, але виїхали за межі півострова до 18 березня 2014 року, а також їх дітям, подружжю і батькам.

Також громадянство Росії за спрощеним порядком зможуть отримати ті громадяни України, які мають тимчасовий дозвіл на проживання в РФ, вид на проживання, посвідчення біженця або свідоцтво учасника програми з переселення в Росію, які проживали на території окремих районів Донецької та Луганської областей станом на 7 квітня і 27 квітня 2014 року відповідно.

Напередодні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що спрощення порядку отримання паспортів для жителів окупованого Донбасу було прийнято, "щоб забезпечити їх дійсними документами". До цього Путін взагалі запропонував ввести загальне громадянство для України і Російської Федерації.

Нагадаємо, навесні 2014 року Росія окупувала Крим, а потім захопила під свій контроль окремі райони Донецької і Луганської областей, продовжуючи збройну агресію проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram