ГоловнаПолітика

Україна і Туреччина парафували договір про постачання протитанкових ракет "Конус"

Українські ракети здатні вражати ціль на відстані до 5 км.

Україна і Туреччина парафували договір про постачання протитанкових ракет "Конус"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Україна постачатиме до Туреччини 120-мм ствольні керовані ракети "Конус". Контракт про постачання парафували на міжнародній оборонній виставці IDEF-2019 в Стамбулі, повідомляє ДК "Укроборонпром".

Контракт підписали представники ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", і турецької державної корпорації "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" ( "MKEK").

На першому етапі реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом в результаті часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Парафування договору дозволило узгодити питання вартості і строків поставок, а також інші умови реалізації домовленостей. Завершення процедури підписання і початок виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні.

Керована ракета "Конус" розроблена ДП "ДККБ "Луч" для стрільби з танкових гармат калібру НАТО - 120 мм. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.

На виставці в Стамбулі представлені 11 підприємств української оборонної промисловості. "ДККБ "Луч" демонструє високоточні ракетні комплекси "Скіф", "Корсар", а також новий керований 120-мм постріл "Конус", який призначений для танків, озброєних за стандартами НАТО. Також на виставці представлений комплекс управління вогнем артилерійських підрозділів "Артос", зразки бронетехніки, двигунів і елементів захисту до неї, передова високоточна зброя - керований артснаряд "Квітник-Е" і протикорабельний ракетний комплекс "Нептун", а також авіаційна техніка.

Нагадаємо, концерн "Укроборонпром" і його керівництво перебуває під аудитом міжнародних експертів після журналістського розслідування, яке виявило корупційні схеми на підприємстві. У Верховній Раді зареєстрований законопроект про ліквідацію підприємства і створення нового державного органу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram