ГоловнаПолітика

Україна звернеться до Ради Європи через обшуки в будинках кримських татар

30 квітня російські силовики обшукали будинки ще двох активістів.

Україна звернеться до Ради Європи через обшуки в будинках кримських татар
Обыски в домах крымских татар в марте 2019 года
Фото: facebook/Крымская солидарность

Україна має намір звернутися до Ради Європи через обшуки в будинках двох кримськотатарських активістів 30 квітня. Про це повідомив депутат Верховної Ради, голова української делегації в парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Нова хвиля репресій проти кримських татар. Силова акція окупантів для залякування активіста. Готуємо відповідне звернення до Ради Європи і в країни-члени організації", - написав Ар'єв.

Напередодні російські силовики провели обшуки в будинках кримськотатарських активістів Ролана Османова та Руслана Бекірова. У будинку Османова нібито шукали наркотики, після обшуку він не був затриманий. Бекірова забрали у відділення поліції, взяли аналізи на наркотики, а пізніше відпустили з рекомендацією не залишати Сімферополь.

Нагадаємо, 27 березня російські силовики провели в окупованому Криму масові обшуки в будинках активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Підконтрольний Росії суд Сімферополя заарештував всіх затриманих, після чого їх вивезли в Росію. Всіх затриманих звинувачують за статтею 205.5 Кримінального кодексу Росії, більшість активістів - за ч.2 цієї статті (участь в діяльності терористичної організації), п'ятеро - за ч.1 - організація діяльності терористичної організації. Йдеться про "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram