ГоловнаПолітика

ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України

Президентом обрано Володимира Зеленського.

ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України
Фото: facebook.com/UACEC

Центральна виборча комісія на засіданні 30 квітня оголосила офіційні результати виборів президента України.

Трансляцію засідання вів "5 канал" в YouTube.

У другому турі голосування переміг Володимир Зеленський, який набрав 73,22%. Його опонент - чинний президент Петро Порошенко - набрав 24,45% голосів.

"Обраним президентом України є кандидат на посаду президента України Зеленський Володимир Олександрович, 1978 року народження, освіти вища, проживає в місті Києві, художній керівник ТОВ "Квартал 95", позапартійний, суб'єкт висування - політична партія "Слуга народу", - повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук після підписання протоколу.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні пройшов другий тур виборів президента, явка виборців становила 61,37%. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за Зеленського проголосували 73,22% виборців, за Порошенка - 24,45%. У першому турі, 31 березня, за Зеленського проголосували 30,24% виборців.

Офіційні результати ЦВК мала встановити на підставі цих протоколів щонайпізніше 1 травня. Інавгурація обраного президента відбудеться щонайпізніше 31 травня.

Раніше Зеленський звинуватив ЦВК у затягуванні оголошення підсумків голосування, щоб "його інавгурація відбулася після 27 травня, а він не зміг би розпустити Верховну Раду". Через кілька днів після оголошення попередніх результатів Зеленський полетів на відпочинок у Туреччину, заявивши, що це його перші вихідні за чотири місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram