ГоловнаПолітика

Росія почала відкривати центри видачі паспортів жителям ОРДЛО

Перший з'явився в місті Новошахтинськ.

Росія почала відкривати центри видачі паспортів жителям ОРДЛО
Фото: alauinform.com

У російському місті Новошахтинськ (Ростовська область) відкрився центр видачі російських паспортів жителям окремих районів Луганської області України, розрахований на прийом до 200 заяв на день.

Про це повідомив російський "Интерфакс" з посиланням на представника Головного управління у справах міграції МВС РФ Кирила Алзінова.

Він заявив, що центр працює в тестовому режимі. "У міру зростання звернень ми будемо збільшувати кількість таких пунктів", - сказав він.

У вівторок буде відкрито міграційний пункт, де оформлятимуть паспорти для жителів окремих районів Донецької області. Де саме буде розміщений цей центр, Алзінов не сказав.

Жителям Луганської області не потрібно особисто виїжджати в Новошахтинськ. Вони подають документи на території регіону, а уповноважена особа відвозить їх у Новошахтинськ.

Отримати російське громадянство жителі окупованих районів Донецької та Луганської областей можуть у спрощеному порядку, який передбачає, що одержувачі паспортів минуть декілька стадій: зокрема, претендентам не потрібно отримувати дозвіл на тимчасове проживання і посвідку на проживання.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в майбутньому такий порядок можуть поширити на всю Україну.

Україна вважає дії РФ замахом на суверенітет і очікує нових секторальних санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram