ГоловнаПолітика

Рева запідозрив BBC у маніпуляціях через сюжет про пенсії в ОРДЛО

Міністр соцполітики під час інтерв'ю розповів про покидьків на Донбасі.

Рева запідозрив BBC у маніпуляціях через сюжет про пенсії в ОРДЛО
Фото: пресс-служба президента

Міністр соціальної політики Андрій Рева запідозрив BBC у маніпуляціях через сюжет про пенсії в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

У своєму фейсбуці Рева написав, що кілька тижнів тому до нього звернулися журналісти BBC з проханням поговорити про пенсії.

"Позиція, яку представила журналіст шановного агентства полягала в тому, що уряд України є головним винуватцем страждань людей на окупованій території", - повідомив Рева.

За його словами, інтерв'ю тривало більш ніж півгодини, але в підсумковий сюжет потрапила тільки одна фраза, "яку автор сюжету використовувала як ілюстрацію нібито мого особистого ставлення до ВСІХ БЕЗ ВИНЯТКУ громадян України, які проживають на окупованій території".

Ця фраза звучить так: "Усі, хто був проукраїнський, виїхали. А той, хто хоче отримувати дві пенсії - там і тут, нехай потерплять. Мені їх не шкода нікого, чесно скажу. Мені шкода тих солдатів і офіцерів з сім'ями, які вбиті там за цих покидьків".

Рева заявив, що його неправильно інтерпретували.

"Особисто я вважаю, що тим громадянам України, хто зі зброєю в руках воює проти власної країни, вбиває наших солдатів і офіцерів, платити пенсії неприпустимо. Саме цю категорію українських громадян я вважав, вважаю і вважатиму негідниками, які самі себе поставили за межі правового поля. Я вважаю негідниками тих наших співгромадян, хто заради подвійної пенсії сприяв окупації української землі, а тепер очікує отримання російського паспорта разом з подвійною пенсійною виплатою, анонсованою окупантами. Але я в жодному разі не вважаю тих українських громадян, хто свідомо не допомагає окупантам і які просто стали їхніми заручниками, винуватими в ситуації, що склалася. Я робив і робитиму все від мене залежне, щоб допомогти цим людям. Це моя тверда життєва позиція, заснована на власних переконаннях. Усе інше - від лукавого", - написав Рева.

Відзначимо, що міністр Рева не вперше потрапляє в скандали через свої висловлювання. У 2017 році він заявив, що українці їдять багато і тому витрачають на їжу 50% доходів, а не 14%, як німці.

Нагадаємо, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виплачують українські пенсії і соцвиплати. Щоб їх отримати, жителям необхідно виїжджати на контрольовану Україною територію.

За словами представника України в Тристоронній контактній групі Євгена Марчука, таким чином за чотири роки Україна виплатила вже 80 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram