ГоловнаПолітика

У РНБО анонсували створення нового держоргану замість "Укроборонпрому"

Він матиме розширені повноваження.

У РНБО анонсували створення нового держоргану замість "Укроборонпрому"
В СНБО анонсировали создание нового госоргана вместо "Укроборонпрома"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Замість державного концерну "Укроборонпром" буде створено інший орган з розширеними повноваженнями. Про це повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос в ефірі 5 каналу.

"Замість держконцерну "Укроборонпром" буде створено окремий державний орган з розширеними повноваженнями, якому будуть підпорядковані підприємства-учасники концерну", - розповів Кривонос.

Заступник секретаря РНБО впевнений, що реформа системи управління ОПК дозволить значно знизити корупційні ризики, а фірми-"прокладки" ліквідують.

Відповідний законопроект нещодавно обговорили на засіданні круглого столу під головуванням Олександра Турчинова.

Кривонос також зазначив, що новий законопроект передбачає суттєве підвищення рівня прозорості державного оборонного замовлення.

Заступник секретаря РНБО нагадав, що "Укроборонпром" створили з ініціативи Януковича "для простого контролю за всіма фінансовими потоками, які йшли через підприємства ОПК".

Кривонос запевнив, що підприємства, які здатні ефективно і прозоро працювати, - залишаться.

Раніше повідомлялося, що група депутатів Верховної Ради зареєструвала законопроект №10248 про ліквідацію державного концерну "Укроборонпром". Законопроект передбачає підпорядкування підприємств - учасників концерну центральному органу виконавчої влади. Також в тексті прописана особлива процедура ліквідації підприємств сфери оборонної промисловості.

Нагадаємо, що в лютому в Україні виник скандал навколо "Укроборонпрому" у зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Після цього стало відомо, що з 2014 року щодо порушень в "Укроборонпромі" були відкриті майже 500 справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram