ГоловнаПолітика

Зайцева, засуджена за смертельну ДТП в Харкові, попросила про умовний термін

Зайцева впевнена, якби не Дронов - вона б проскочила.

Зайцева, засуджена за смертельну ДТП в Харкові, попросила про умовний термін
Фото: mediaport.ua

Харків'янка Олена Зайцева, засуджена на 10 років за смертельну ДТП із шістьома загиблими, в апеляційній скарзі попросила пом'якшити їй покарання до умовного терміну.

Про це повідомила журналістка Тетяна Доцяк у фейсбуці.  

"Зайцевій не зрозуміло ступінь її провини, і за які саме дії отримала 10 років. Зайцевій не зрозуміло, на який сигнал світлофора вона виїхала на перехрестя - жовтий чи червоний. Зайцева впевнена, що закінчувала проїзд перехрестя, як того вимагають правила дорожнього руху, а саме - не вдаючись до екстреного гальмування, рухалася далі для збереження безпеки дорожнього руху. Зайцева впевнена, якби не Дронов - вона б проскочила", - перерахувала вона положення апеляційної скарги.

Зайцева вважає себе винною тільки в перевищенні швидкості і вважає, що ступінь провини в ДТП більше лежить на другому учаснику аварії Дронові.

"Ступінь провини своєї та Дронова Зайцева оцінює 70 - Дронов і 30 - вона. Просить скасувати вирок. Новий вирок: призначити до 5 років позбавлення волі та звільнити від покарання на випробування. Тобто - відпустити "умовно" - написала Доцяк.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова авто Lexus під кермуванням 20-річної студентки Олени Зайцевої врізалося в автомобіль Volkswagen Tuareg під кермуванням підприємця Геннадія Дронова, який виїжджав із провулка, у результаті Lexus відкинуло на пішоходів. На місці загинули 5 осіб, ще одна жінка померла в лікарні. Шість осіб було важко травмовано.

26 лютого 2019 року суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн компенсації сім'ям жертв ДТП.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram