ГоловнаПолітика

Путін повідомив про плани спростити отримання громадянства РФ для всіх українців

Указ Путіна про "паспортизацію" ОРДЛО засудило міжнародне співтовариство.

Путін повідомив про плани спростити отримання громадянства РФ для всіх українців
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство в спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям. Про це він заявив на прес-конференції в Пекіні, пише Интерфакс.

"Ми взагалі думаємо про те, щоб надавати в спрощеному порядку громадянам України наше громадянство" - заявив Путін.

Він наголосив, що рішення про громадянство не було спонтанним, і "не ухвалювалося зненацька".

"Ми все прорахували. І кількість можливих претендентів на наші паспорти, і кількість пенсіонерів з цього числа. Це приблизно одна третина з того контингенту, який, як ми вважаємо, може претендувати на наше громадянство", - сказав Путін.

За його словами, витрати у зв'язку з наданням громадянства РФ жителям Донбасу можуть досягти 100 млрд рублів. Але це цифра не за рік, а за кілька майбутніх років.

Нагадаємо, рішення Путіна видавати російське громадянство жителям невизнаних "ДНР" і "ЛНР" у спрощеному порядку засудили США і Європарламент. Рада Безпеки ООН вчора провела екстрене засідання, також негативно відреагувавши на рішення Путіна.

Україна очікує від міжнародного співтовариства введення нових секторальних санкцій щодо російської держави.

Як повідомлялося раніше, жителі ОРДЛО зможуть отримувати російські паспорти без відмови від українських. Прийом заяв розглядатиметься на території Ростовської області. Водночас, Росія не виплачуватиме пенсії власникам російських паспортів в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram