ГоловнаПолітика

Європарламент засудив дії Росії щодо видачі паспортів в ОРДЛО

Заява опублікована на сайті відомства.

Європарламент засудив дії Росії щодо видачі паспортів в ОРДЛО
Баннер в поддержку Сенцова в Европарламенте
Фото: twitter.com/RikardJozwiak

Депутати Європейського парламенту засудили дії Російської Федерації щодо указу про спрощення видачі російських паспортів громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Відповідну заяву опубліковано на сайті Європейського парламенту.

Заяву підписали доповідач Комітету Європарламенту із закордонних справ щодо України Міхаель Галер, голова делегації Європарламенту в Парламентській асамблеї Східного партнерства Ребекка Хармс і голова делегації Європарламенту в парламентському комітеті асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті.

"Ми засуджуємо указ президента Російської Федерації від 24 квітня 2019 року, яким запроваджуються спрощені процедури подачі на російське громадянство і на отримання російських паспортів для осіб, які постійно проживають в деяких районах Донецької та Луганської областей України. Цей російський указ неприйнятний і знову демонструє неповагу російської влади до суверенітету України і міжнародного законодавства", - сказано в заяві.

Депутати відзначили, що Росія продемонструвала намір подальшої дестабілізації ситуації в Україні всього через три дні після того, як народ України мирно обрав нового президента шляхом конкурентних виборів.

"Це рішення є продовженням російського тренду видачі російських паспортів у конфліктних районах країн Східного партнерства, які перебувають поза контролем національних урядів", - йдеться в документі.

Нагадаємо, рішення російського президента вже засудили США, а Рада безпеки ООН вчора провела екстрене засідання, також негативно відреагувавши на рішення Путіна. Україна очікує від міжнародного співтовариства введення нових секторальних санкцій щодо російської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram