ГоловнаПолітика

Росія не виплачуватиме пенсії власникам російських паспортів в ОРДЛО

Пенсії призначає і виплачує та країна, де постійно живе людина.

Росія не виплачуватиме пенсії власникам російських паспортів в ОРДЛО
Фото: ru.anygator.com

Російські пенсії призначатимуть тим власникам російських паспортів, які переїдуть з окупованої території Донецької та Луганської областей на постійне проживання в Росію.

Про це РБК повідомили в Пенсійному фонді Російської Федерації.

"Російські пенсії громадянам, які постійно проживають на Україні, зокрема в Донецькій і Луганській областях, не призначаються. Під час переїзду цих громадян на ПМП в Росію їхнє пенсійне забезпечення буде здійснюватися у загальному порядку за нормами законодавства нашої країни", - заявили у відомстві.

У Пенсійному фонді РФ пояснили, що у відносинах між Росією і Україною діє угода про пенсійне забезпечення від 13 березня 1992 року, і ця угода заснована на територіальному принципі. Згідно з нею, пенсії призначає і виплачує та країна, де постійно живе людина - незалежно від того, російський чи український у неї паспорт.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям окремих районів Донецької та Луганської областей отримати громадянство РФ у спрощеному порядку. Цей порядок полягає в тому, що жителі ОРДЛО звільняються від необхідності здавати обов'язкові іспити і від вимоги про проживання в Росії більш ніж п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram