ГоловнаПолітика

Митрополит Епіфаній привітав Зеленського з Великоднем

Голова ПЦУ побажав новообраному президенту Божого благословення на добрі справи.

Митрополит Епіфаній привітав Зеленського з Великоднем
Митрополит ПЦУ Епифаний
Фото: пресс-служба президента

Православна церква України та її предстоятель митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітали Володимира Зеленського з Христовим Воскресінням і обранням на посаду голови держави.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

"Вітаючи вас з такою високою довірою, бажаю допомоги Божої в здійсненні складних і відповідальних обов'язків, покладених на Вас як главу держави, Верховного Головнокомандувача і Гаранта Конституції", - написав митрополит Епіфаній.

Він зазначив, що вже шостий рік Україна обороняється проти зовнішньої агресії, тому президент зобов'язаний захищати свою країну і наближати Україну до перемоги та відновлення територіальної цілісності.

Крім того, митрополит висловив сподівання, що новообраний Президент гарантуватиме дотримання рівного ставлення держави до різних конфесій, а також законного права віруючих та релігійних громад вільно обирати свою юрисдикційну належність.

"Тому радіючи разом з Вами з нагоди Великодня, бажаю міцного здоров'я, сил, натхнення, всіх благ від Бога - духовних і земних за потребою. Нехай Воскреслий Господь благословляє усі Ваші добрі справи на благо України і українського народу", - побажав новообраному президенту глава ПЦУ.

Раніше Зеленського з перемогою на виборах привітали Вселенський патріарх Варфоломій, патріарх Філарет, митрополит Онуфрій, а також головний рабин України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram