ГоловнаПолітика

Конституційний Суд відкинув чутки про зрив інавгурації шляхом відставки голови суду

КСУ пообіцяв, що з його боку не виникне жодних перешкод для присяги Зеленського.

Конституційний Суд відкинув чутки про зрив інавгурації шляхом відставки голови суду
Фото: Владислав Содель

Конституційний Суд відкинув чутки про зрив інавгурації нового президента Володимира Зеленського шляхом відставки голови суду Станіслава Шевчука. Про такий план без зазначення джерел повідомило напередодні видання "Страна".

"Ця інформація повністю не відповідає дійсності і є цілеспрямованою інсинуацією з метою дискредитувати Конституційний Суд України і дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. До того ж вона спрямована на те, щоб створити хибне уявлення про механізм реалізації конституційного положення про складання присяги новообраним Президентом України, а саме штучно прив'язати цю процедуру до конкретної особи, яка займає посаду голови Конституційного Суду України", - йдеться в заяві суддів КСУ.

Згідно зі ст.104 Конституції, Президента до присяги дійсно приводить голова КСУ, але там не вказано конкретну особу.

"Приведення новообраного Президента України до присяги є конституційним обов'язком голови Конституційного Суду України, який, безумовно, буде виконано. Будь-які маніпуляції голови Конституційного Суду України щодо виконання цього конституційного обов'язку неприпустимі, як і створення ситуації, коли процедура приведення новообраного Президента України до присяги буде неможлива або перенесена через відсутність голови Конституційного Суду України", - йдеться в заяві.

КСУ пообіцяв, що з його боку не виникне жодних перешкод для присяги Зеленського.

Нагадаємо, що інавгурація нового президента України повинна відбутися до кінця травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram