ГоловнаПолітика

Кабмін внесе законопроект про захист мов корінних народів і національних меншин протягом півроку

Уряд пообіцяв виконати вимоги закону про українську мову.

Кабмін внесе законопроект про захист мов корінних народів і національних меншин протягом півроку
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів України внесе у Верховну Раду законопроект "Про захист мов корінних народів і національних меншин" протягом шести місяців. Цей законопроект передбачено законом про функціонування української мови як державної, який прийняли 25 квітня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко через прес-службу Кабміну.

"Хочу відповідально заявити, що Кабінет Міністрів готовий до виконання всіх норм, які передбачають участь уряду в забезпеченні реалізації та бюджетної підтримки закону про забезпечення функціонування української мови як державної", - підкреслив Кириленко.

За його словами, уряд готовий, згідно з однією з норм цього закону, внести на розгляд Верховної Ради проект закону "Про захист мов корінних народів і національних меншин" протягом шести місяців.

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", поправки до якого розглядалися з 28 лютого.

Ухвалення законопроекту №5670-д з правками, які озвучив під стенограму нардеп Микола Княжицький перед голосуванням, підтримали 278 депутатів при мінімально необхідних 226.

Під будівлею Ради учасники акції на підтримку української вітали прийняття закону співом українського гімну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram