ГоловнаПолітика

Луценко: очікуємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками

Генпрокурор відреагував на бажання екс-президента повернутися в Україну.

Луценко: очікуємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками
Фото: 112

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував заяву адвоката Віталія Сердюка про те, що його підзахисний Віктор Янукович хоче приїхати в Україну після інавгурації нового президента.

Луценко у фейсбуці написав, що Януковича в Україні з нетерпінням очікує в'язниця.

"Радію намірам Януковича повернутися в Україну. Тут його очікує не тільки вирок за державну зраду, а й готовий обвинувальний акт про організацію розстрілів Майдану. ...Очікуємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками", - заявив Луценко.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року Янукович, перебуваючи на території Росії, здійснив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві в агресивній війні. Янукович отримав покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. У вироку зазначається, що дії Росії в Криму кваліфікуються як акт агресії, а дії Януковича - як пособництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram