ГоловнаПолітика

Вдова Вороненкова в суді відкинула версію ГПУ про замовника злочину

"Я стверджую, що Тюрін не має до вбивства Дениса Вороненкова жодного стосунку".

Вдова Вороненкова в суді відкинула версію ГПУ про замовника злочину
Фото: facebook.com/maria.maksakova

Вдова екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, якого застрелили в центрі Києва, під час суду заявила, що не вважає замовником вбивства російського кримінального авторитета Володимира Тюріна (Тюрік).

Марія Максакова вважає, що її чоловіка замовив колишній начальник відділу слідчого комітету Одинцовського району Московської області Денис Панаїтов, пише "Цензор".

"Я стверджую, що Володимир Тюрін не має до вбивства Дениса Вороненкова жодного стосунку. І немає у нього жодної причини для цього. І мої свідчення щодо нього не були моїми особистими висновками, налаштував мене давати свідчення проти нього саме Денис Панаїтов", - сказала Максакова під присягою.

Фігуранти справи про вбивство Вороненкова
Фігуранти справи про вбивство Вороненкова

Панаїтов, за словами жінки, - колишній приятель Вороненкова. Вона стверджує, що мотивом вбивства була московська нерухомість.

Готуючись до від'їзду з Києва, Вороненков нібито домовився з Панаїтовим про обмін квартир. Панаїтов повинен був забрати собі елітні апартаменти Вороненкова в "Москва-сіті", а в київську квартиру Панаїтова повинна була в'їхати сім'я Вороненкова. Оформити угоду юридично друзі не встигли, тому що Панаїтов їх "кинув", заявила Максакова.

Допомагав Панаїтову, за версією вдови, московський підприємець Віталій Качур, який раніше давав свідчення проти Вороненкова у справі про шахрайство і нібито має зв'язки з колишніми українськими силовиками. "У мене спочатку була версія, і я схильна вважати, що до вбивства мого чоловіка причетні Панаїтов і Качур. Качур має великі зв'язки в Україні та Росії. Із засобів масової інформації відомо про близькі зв'язки з Олександром Януковичем, колишнім керівником зовнішньої розвідки Ілляшовим", - сказала вона.

Адвокат обвинувачених у вбивстві Вороненкова Владислав Добош, коментуючи сьогоднішні засідання, заявив, що свідчення Максакової повністю руйнують версію обвинувачення. "Версія ГПУ про російський слід, ФСБ, Тюріна - розвалюється. Виходить, що це все фантазія. Максакова розвалила весь ланцюжок. Як тоді бути? Немає замовника, немає організатора і всього ланцюжка, що вони намалювали. Все розсипається", - сказав він.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року у центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину: Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Матеріали щодо замовника (громадянина РФ Володимира Тюріна) та двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка і громадянина України Ярослава Левенця), які були оголошені в розшук, виділені в окреме провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram