ГоловнаПолітика

"Народний фронт" має намір захищати досягнення України, - Бурбак

"Народний фронт" має намір захищати досягнення України, - Бурбак
Фото: Укринформ

За 5 років Україна відчула позитивні й небувалі перетворення, значна частина яких була ініційована та реалізована коаліційними урядами Арсенія Яценюка і Володимира Гройсмана та завдяки активній роботі фракції "Народний фронт" у Верховній Раді. Про це заявив керівник фракції НФ Максим Бурбак під час виступу в парламенті.

"Безвіз, енергетична незалежність, захист української мови, протидія російській пропаганді, санкції проти Росії, макроекономічна та фінансова стабільність, пріоритетне фінансування української армії, реформа освіти і МВС. Це ті результати, якими завжди буде пишатися "Народний фронт", - наголосив Бурбак.

Він зазначив також, що 21 квітня Україна обрала нового президента: вибори пройшли демократично, і президент має дотримуватися Конституції України.

"Сферу відповідальності президента чітко прописано в Конституції - безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика. І президент зобов'язаний дотримуватися Основного закону, де тепер чітко вказано, що Україна йде в НАТО і Європейський Союз. Така воля українського народу", - сказав керівник фракції.

"Ключове завдання новообраного президента - повернення окупованих територій і захист України від російської збройної агресії. Це складне й водночас найважливіше завдання. Наголошую, що "Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з грізним ворогом України. "Народний фронт" стоятиме на варті будь-яких спроб реваншу й капітуляції. Ми за будь-яких обставин захистимо всі досягнення України, які далися українському народові ціною поту і крові", - заявив Бурбак.

Він зазначив, що Президент, уряд і парламент повинні працювати разом.

"Очікуємо почути від нового Президента про заплановані кроки в перші 100 днів, у перший рік і на весь термін. Тепер Україна як ніколи потребує чесності й реалізму", - наголосив Максим Бурбак.

Керівник фракції НФ також зазначив, що результатом парламентських виборів, які відбудуться восени, стане подальший шлях України.

"Від цих виборів буде залежати, якою буде нова парламентська більшість, яким буде новий уряд і чи продовжимо ми шлях до НАТО і ЄС, чи будемо ми і далі зміцнювати свою державу", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram