ГоловнаПолітика

Волкер підтримав прямий діалог Зеленського й Путіна

Він вважає, що новий президент - це можливість для нового старту діалогу.

Волкер підтримав прямий діалог Зеленського й Путіна
Фото: twitter

Представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер підтримав прямий діалог переможця на виборах президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна. Про це він сказав американській програмі PBS NewsHour.

Курт Волкер наголосив, що Зеленський рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також повернення захоплених Росією територій.

"Я думаю те, що він сказав про конфлікт і про свій підхід, наразі є абсолютно правильним. Він твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він хоче повернути землі. Він не збирається поступатися", - зазначив Волкер.

Також він сказав, що вважає правильним бажання Зеленського провести прямий діалог з Путіним: "Україна і Росія повинні вести прямі перемови, тому я вважаю, що його бажання поговорити з Путіним - це добре, а не погано".

У новому президентові Волкер бачить хороший старт для нового діалогу. "Можна сподіватися на це, оскільки є новий президент, як можливість для нового старту діалогу, хоча змінити потрібно саме позицію Росії щодо вторгнення й окупації території", - наголосив він.

Нагадаємо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України.

Станом на ранок 23 квітня ЦВК опрацювала 99,87% електронних протоколів. Згідно з оперативними даними, опублікованими на сайті ЦВК, актора Володимира Зеленського підтримали 73,23% виборців (13,524 млн). За чинного президента Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців (4,516 млн осіб).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram