ГоловнаПолітика

​Гройсман пояснив нові російські санкції проти України імперською сутністю РФ

"Вони чомусь уважають, що ми повинні ходити перед ними на колінах".

​Гройсман пояснив нові російські санкції проти України імперською сутністю РФ
Фото: ICTV

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що уряд має намір знайти вихід із ситуації з припиненням постачання російських нафтопродуктів.

"У нас ринок досить диверсифікований, але зрозуміло, що ми поки що залежні, там від Білорусі... Але ми знайдемо рішення для того, щоб ситуація була з мінімальними втратами. Це непросте завдання, але ми знайдемо рішення", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу ICTV ввечері 22 квітня.

Він вважає, що в цій забороні вчергове виявилася імперська сутність Росії.

"У Росії одна задача - поставити нас на коліна. І це не стосується нашого ставлення до Росії, це стосується російського ставлення до нас. Вони чомусь уважають, що ми повинні ходити перед ними на колінах і повинні бути бідними, сірими і голодними, а вони будуть давати нам якісь подачки. Це їхній імперський погляд. Я не знаю, навіщо вони це робили. Навіщо вони зробили так, що два народи, які в принципі завжди нормально взаємодіяли, стали найлютішими ворогами", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що з 1 червня Російська Федерація вводить заборону на експорт в Україну нафти та нафтопродуктів. Паливо й ряд інших товарів, наприклад вугілля, будуть постачатися лише на підставі спеціальних дозволів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram