ГоловнаПолітика

Гонтарева не має наміру повертатися з Лондона заради допиту в ГПУ

"Якщо вони хочуть приїжджати мене допитувати, то нехай приїдуть і допитають".

Гонтарева не має наміру повертатися з Лондона заради допиту в ГПУ
Фото: Flickr НБУ

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева не має наміру йти на допит у Генеральну прокуратуру і запрошує слідчих до Лондона. Про це вона повідомила агентству "Українські новини".

"Я не збираюся йти на допит. Я живу і працюю в Лондоні. Якщо вони хочуть приїжджати мене допитувати, то нехай приїдуть і допитають", - сказала вона.

Гонтарева зазначила, що не причетна до махінацій бізнесмена Сергія Курченка.

"Це взагалі, крім як політично мотивованим, неможливо ніяк назвати. Тому що я не те, що з Януковичем або Курченком ніколи не бачилася, або з Арбузовим ніколи не була знайома, я ніколи не брала участі ні в якій угоді, ні в якій ролі. До мене це не мало ніякого стосунку", - додала екс-голова НБУ.

Гонтарева також заявила, що рішення судів на користь Ігоря Коломойського щодо ПриватБанку є фіаско судової системи країни.

"Ви ж розумієте, що це повне фіаско всієї нашої правоохоронної судової системи. Це може закреслити всі ті досягнення, які ми зробили за минулі 5 років у країні. Це рішення судів - цілковите свавілля", - сказала Валерія Гонтарева.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що Генпрокуратура України викликає на допит і для вручення підозри Валерію Гонтареву, екс-голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна та чинного голову АП Олексія Філатова. Інформація про це з'явилася ще наприкінці березня, проте тоді ГПУ заперечила і вручення підозр, і допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram