ГоловнаПолітика

"Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з ворогом України, - Бурбак

"Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з ворогом України, - Бурбак
Фото: times.cv.ua

Перед новим президентом стоїть велика відповідальність за країну, а серед основних завдань - повернення окупованих територій і захист України від російської збройної агресії. Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час погоджувальної ради.

"Сфера відповідальності президента чітко прописана в Конституції - безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика. Президент зобов'язаний дотримуватися Основного закону", - наголосив керівник фракції.

"У Конституції чітко зазначено, що наша мета - НАТО і Європейський Союз. Така воля українського народу. Ніхто не зможе змінити курс України в НАТО і ЄС, курс на національне відродження. Підкреслюю, навіть не варто робити таких спроб. Ті, хто хотів розвернути нашу державу в інший бік, зараз ховаються за межами України. Це наука для всіх, хто побажає діяти всупереч волі українського народу", - зазначив Бурбак.

"Ключове завдання новообраного президента - повернення окупованих територій України та захист України від російської збройної агресії. Це складне й водночас найважливіше завдання. Хочу відразу зазначити, що "Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з ворогом України. У спілкуванні з Кремлем кожне слово, не те, що дія, має колосальну вагу. "Народний фронт" стоятиме на сторожі будь-яких спроб реваншу і капітуляції. Ми за будь-яких обставин захистимо всі досягнення України, які дались українському народові ціною поту і крові", - підкреслив керівник фракції.

Він також нагадав, що восени відбудуться парламентські вибори, від яких залежатиме якість нової парламентської більшості та новий уряд.

"Від виборів до Верховної Ради буде залежати, чи продовжимо ми шлях в НАТО і ЄС і чи будемо ми і надалі зміцнювати національну державу", - зазначив Максим Бурбак.

"Не менш важливою буде конструктивна співпраця новообраного президента з парламентом, коаліцією та чинним урядом у ці півроку до виборів Верховної Ради. Вже незабаром новий голова держави повинен заявити про свій порядок денний. Про те, як президент, уряд і парламент будуть разом працювати і вести країну до успіху", - зауважив Бурбак.

"Ми повинні почути про кроки нового президента України в перші 100 днів, у перший рік і на весь термін. Зараз Україна як ніколи потребує чесності і реалізму", - підкреслив керівник фракції.

"Новообраний президент повинен знайти в собі сили звернутися і до тих виборців, які проголосували за його опонента. Він повинен довести, що посада голови української держави - це вболівання за долю всієї країни, її минуле і майбутнє", - резюмував Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram