ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва заборонив призначати членів ВРП за квотою президента

До суду надійшов позов про перезапуск конкурсу.

Окружний адмінсуд Києва заборонив призначати членів ВРП за квотою президента
Фото: Lb.ua

Окружний адмінсуд Києва 22 квітня заборонив призначати членів Вищої ради правосуддя за квотою президента.

Про це повідомила прес-служба суду.

Це зроблено як забезпечувальний захід за адміністративним позовом, який ще належить розглянути. Позивач оскаржив конкурс з відбору кандидатів для призначення в ВРП і попросив провести його заново.

Поки що суд заборонив конкурсній комісії затверджувати список кандидатів для призначення президентом у ВРП, а голові комісії Володимиру Буткевичу подавати цей список на розгляд президенту.

Суд вирішив, що забезпечувальні заходи необхідні, щоб зберегти нинішній стан до розгляду справи по суті.

Справу розглядатимуть у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін і проведення судового засідання за наявними в справі матеріалами.

Нагадаємо, 11 березня президент України Петро Порошенко підписав указ про створення конкурсної комісії для відбору членів Вищої ради правосуддя.

Вищу раду правосуддя було створено 2016 року після реорганізації Вищої ради юстиції в рамках проведення судової реформи. Ще до реорганізації, в квітні 2015 року, президент України призначив за своєю квотою до Вищої ради юстиції трьох осіб - Ігоря Бенедисюка, Тетяну Малашенкову і Миколу Гусака. Термін повноважень члена ВРП становить 4 роки.

Порошенко програв вибори президента України і в травні піде з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram