ГоловнаПолітика

Данилюк заявив, що не повернеться працювати в уряд Гройсмана

"Я двічі в одну й ту ж воду не входжу"

Данилюк заявив, що не повернеться працювати в уряд Гройсмана
Александр Данилюк
Фото: Макс Требухов

Колишній міністр фінансів України, представник команди кандидата в президенти Володимира Зеленського Олександр Данилюк заявив, що його не цікавить імовірне призначення на посаду міністра закордонних справ після перемоги його кандидата.

Про це він заявив журналістам.

При цьому він наголосив, що не має наміру працювати і в уряді Володимира Гройсмана. "Я двічі в одну й ту ж воду не входжу", - сказав Данилюк.

"Ми розуміємо, що це тимчасовий уряд і зараз важливо дивитися в майбутнє - яким буде новий уряд і що може зробити новообраний президент у плані того, що від нього очікують люди", - зазначив він.

"Я більше фахівець із внутрішніх перетворень, реформ... І перед тим, як будувати зовнішні альянси, треба показати, що Україна справді змінюється, що тут відбуваються серйозні реформи. Усе, що не було зроблено за попередньої влади - а ми всі вже розуміємо, що це - попередня влада... - це потрібно буде зробити. Тоді й зовнішня політика буде успішною", - заявив Данилюк. 

Нагадаємо, Данилюк був міністром фінансів у 2016-2018 роках і звільнився через ситуацію в Державній фіскальній службі, де тоді був "напівлегітимний і повністю керований" Гройсманом керівник Мирослав Продан. Перед своєю відставкою з посади Данилюк виступив у Верховній Раді з розгромною промовою, звинувативши державні органи в корупції та круговій поруці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram