ГоловнаПолітика

Помпео перед другим туром поговорив не лише з Порошенком, а й із Зеленським

США готові працювати з переможцем виборів незалежно від їхнього результату.

Помпео перед другим туром поговорив не лише з Порошенком, а й із Зеленським
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Майк Помпео поговорив телефоном перед другим туром президентських виборів в Україні не тільки з Петром Порошенком, а й з Володимиром Зеленським.

Про це повідомив у твітері спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

"Держсекретар Помпео подзвонив обом кандидатам цієї ночі, щоб наголосити на американській підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, і підтвердив нашу готовність працювати з тим, кого обере український народ, для гарантування успішного досягнення безпеки, процвітання, демократії та свободи України", - написав він.

Нагадаємо, 19 квітня про розмову з Помпео повідомила прес-служба Порошенка. Під час бесіди обговорювали, зокрема, загрози ренаціоналізації Приватбанку й необхідність збереження макрофінансової стабільності України.

Президент також устиг поскаржитися на Зеленського через використання терміна "повстанці" щодо російських окупаційних військ на Донбасі.

12 квітня Зеленський і Порошенко по черзі зустрічалися в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном. Того самого дня в Берліні Порошенко провів перемови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram