ГоловнаПолітика

Дружину Зеленського видалили з бази "Миротворця" (оновлено)

Напередодні Олену Зеленську додали в базу за репост 2014 року.

Дружину Зеленського видалили з бази "Миротворця" (оновлено)
Фото: Макс Левин

Дружину кандидата в президенти України Володимира Зеленського - Олену Зеленську в суботу, 20 квітня, внесли в базу даних сайту "Миротворець".

За версією укладачів бази, дружина Зеленського є "інформатором бойовиків незаконних збройних формувань".

Доказом на підтримку цього твердження наводиться скріншот з соцмережі, де Олена Зеленська поділилася на своїй сторінці в Facebook публікацією російського видання "Life Новости", яке закликає надсилати відео про пересування українських військ в обмін за винагороду в 10 тис. рублів. Публікація датована квітнем 2014 року.

Фото: psb4ukr.org

Підтвердження, що скриншот - справжній, сайт не наводить. 

Оновлення. У фейсбуці Зеленської з'явився коментар з приводу скандалу.

"Сьогодні поширили скрини з моєї сторінки. Скрини 2014 року. Тоді я не знала всіх технічних особливостей ФБ. Чи не підозрювала, що робити перепост з обуренням діями російських пропагандистів не можна. Оскільки ФБ може не показати підводку, а саме посилання - залишити. Ми всі були в шоці від того, що відбувалося в нас у країні. Від того, що відібрали Крим. Це не вкладалося в голові! Було страшно, що починається війна. Тоді зі мною вперше сталося те, що з багатьма з нас відбувається тепер. Я прокидалася і засинала з фейсбуком. Чий пост я репостила вже не пригадаю. Когось із друзів. Сьогодні з цього намагалися зробити новину дня", - пояснила дружина кандидата в президенти.

Вона запропонувала тим, хто сумнівається, ознайомитися з іншими її постами за 2014 рік і заявила, що має намір піти з фейсбука. 

Оновлення 21 квітня. Сайт "Миротворець" видалив Зеленську зі своєї бази. Станом на ранок неділі вказана сторінка недоступна, пошук по сайту не знаходить сторінку Олени Зеленської. Офіційних коментарів з боку "Миротворця" на цю мить немає.

Нагадаємо, учора на стадіоні "Олімпійський" в Києві відбулися дебати між Президентом України Петром Порошенком і його суперником з передвиборних перегонів, шоуменом Володимиром Зеленським.

З півночі 20 квітня в Україні оголошено "день тиші". Будь-яка агітація на користь кандидатів і політична реклама заборонені.

Сайт "Миротворець" був створений в 2014 році з ініціативи депутата Верховної ради Антона Геращенко, який був на той час позаштатним радником міністра внутрішніх справ України. У списках, опублікованих на сайті, містяться тисячі прізвищ, яких творці інтернет-ресурсу оцінюють як "сепаратистів, терористів або агентів Кремля". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram