ГоловнаПолітика

Глава ОБСЄ закликав продовжити переговори про "пасхальне" перемир'я

Раніше Росія категорично відмовилася взяти на себе гарантії дотримання режиму тиші.

Глава ОБСЄ закликав продовжити переговори про "пасхальне" перемир'я
Мирослав Лайчак
Фото: rusnak.info

Глава ОБСЄ і міністр закордонних і європейських справ Словаччини Мирослав Лайчак висловив жаль, що Тристороння контактна група в Мінську і її робоча група з питань безпеки не змогли домовитися про "пасхальне" перемир'я і закликав продовжити переговори. Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на сайті організації 19 квітня.

Лайчак наголосив на нагальній потребі не тільки повторно взяти на себе зобов'язання щодо перемир'я, але і домовитися про постійне і незворотне припинення вогню.

"Щодня на сході України страждають люди. Обов'язок сторін - забезпечити безпечне середовище, і це ключова передумова для будь-якого позитивного розвитку, включаючи поліпшення складної гуманітарної ситуації", - висловився голова ОБСЄ.

Нагадаємо, під час переговорів в форматі Тристоронньої контактної групи Росія відмовилася підтримати ініціативу України про оголошення пасхального перемир'я з 19 квітня.

За словами представника України в ТКГ Ірини Геращенко, скайп-конференція тривала протягом шести годин, але переговори завершилися безрезультатно.

Великоднє перемир'я мало набути чинності 19 квітня в полудень.

Нагадаємо, після вустрічей з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном президент Петро Порошенко анонсував режим припинення вогню в зоні ООС з 18 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram