ГоловнаПолітика

Порошенко озвучив позицію щодо легалізації зброї

"Моя політична позиція: я - проти легалізації короткоствольної зброї в Україні".

Порошенко озвучив позицію щодо легалізації зброї
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко виступає проти легалізації зброї і за ускладнення процедури її реєстрації.

Про це він повідомив під час теледебатів на суспільному телебаченні "UA:Перший".

"Сьогодні в Україні величезна кількість зброї, пов'язаної з війною. Це створює величезні загрози безпеці на вулицях. Як Президент і Верховний головнокомандувач Збройних сил України я наголошую, що наявність короткоствольної зброї на руках в українців точно не додасть безпеки. Ризики, які може спричинити застосування зброї на вулицях українських міст, сіл і селищ - абсолютно невиправдані. Сьогодні наявність зброї є абсолютно незаконною. Реєстрація зброї повинна бути навіть ускладнена. Я твердо впевнений, що зброю необхідно з українських вулиць вилучати. Моя політична позиція: я - проти легалізації короткоствольної зброї в Україні", - сказав він.

Порошенко додав, що легалізація зброї в жодній країні світу не призвела до зменшення злочинності, а спричиняла зворотний ефект збільшення кількості жертв.

Так він відповів на запитання про те, що готовий зробити, щоб українці могли захищати своє життя і здоров'я, оскільки "короткоствольну зброю можуть купити бандити на чорному ринку і використовувати проти законослухняних, але беззбройних громадян".

Це запитання поставив колишній глава одеського відділення "Правого сектора" Сергій Стерненко, який під час нападу на нього двох невідомих у травні 2018 року в Одесі вбив одного з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram