ГоловнаПолітика

Голова ЦВК розповіла, як проголосувати після 20:00

Сліпачук назвала спосіб віддати свій голос на виборах після закриття дільниці.

Голова ЦВК розповіла, як проголосувати після 20:00
Фото: Макс Левин

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук розповіла про те, як і кому можна проголосувати на виборах президента після 20:00.

Вона зазначила, що 21 квітня в Україні буде не тільки проходити повторне голосування за президента, а й відзначатимуться відразу кілька релігійних свят.

Проте, згідно зі статтею 75 Закону" Про вибори Президента України", голосування на дільницях буде проведено виключно з 8:00 і до 20:00, нагадала глава Центрвиборчкому.

Однак "якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезазначеного Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати, і для цього один з членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері", - написала Сліпачук у фейсбуці.

Голова ЦВК зазначила, що "в такому випадку виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного для отримання бюлетеня та голосування", попросила виборців поважати роботу членів комісії і планувати свій день так, щоб встигнути проголосувати.

Раніше головний рабин України попросив ЦВК продовжити роботу деяких дільниць у день виборів у зв'язку зі святом Песах.

ЦВК відмовилася продовжувати час роботи виборчих комісій. Тоді рабин рекомендував одновірцям увійти на виборчу дільницю до 20.00 "і залишатися там до завершення свята о 20:54, тобто до сходу зірок. Після чого виконати свій громадянський обов'язок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram