ГоловнаПолітика

Команда Зеленського розділена на чотири "групи впливу", - Bihus.Info

У листуванні їх описують як "Квартал", "Дядя", "Нижні" і "Регіони".

Команда Зеленського розділена на чотири "групи впливу", - Bihus.Info
Владимир Зеленский
Фото: EPA/UPG

У штабі кандидата в президенти України шоумена Володимира Зеленського присутні чотири групи впливу, які відповідають за конкретні напрямки роботи.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Відзначають, що інформацію про це розслідувачі отримали з листування офіційних і неофіційних членів команди Зеленського. Зокрема, структуру штабу в розпал передвиборної кампанії координатор Зе-команди Олександр Корнієнко в листуванні з виконавчим продюсером "Кварталу" Сергієм Трофімовим описував як "Квартал", "Дядя", "Нижні" і "Регіони".

1. Група "Дядя".

На думку журналістів, нею керує адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського Андрій Богдан. У листуванні співробітники штабу говорять між собою про те, що в Богдана є окремий "медіа-офіс" з власним бюджетом, управлінням і повноваженнями.

"Два тижні тому Bihus.info зафіксували на відео, як Богдан іде на обід саме з групою медійників у кафе поряд зі штабом. Поруч з адвокатом - засновник продакшну «Гуд Медіа», який займається трансляціями, зйомкою соціальної та політичної реклами Кирило Тимошенко і «кварталівець», ведучий Артем Гагарін. У листуванні штабістів Тимошенка згадують саме як члена групи «Дядя»", - йдеться в розслідуванні.

2. Група "Нижні".

Назва групи співзвучна з прізвищем її лідера - юриста Сергія Нижнього. Нижний і його юридична компанія "Хіллмонт Партнерс" співпрацювали зі "Студією Квартал 95", консультували її щодо податків, а зараз обслуговують партію. За словами штабістів, група "Нижні" - теж абсолютно окрема одиниця.

3. Група "Регіони".

Згідно з розслідуванням, лідер цієї групи - Ілля Павлюк, якого в листуванні називають "Ілля Миколайович", екс-помічник нардепа Ігоря Калетника.

"Головна функція Павлюка в штабі Зе - координація і фінанси регіональних представників Зе-команди. Наприклад, пошук фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом і без боргів для поповнення через них виборчого фонду або контроль на місцях", - ідеться в розслідуванні.

4. Група "Квартал".

Її лідерами є бізнес-партнери Зеленського по кіноіндустрії - брати Сергій і Борис Шефіри. "Проаналізувавши листування, можна припустити, що Сергій вирішує фінансові питання", - йдеться в повідомленні.

Журналісти відзначають, що жоден із цих членів команди Зеленського не прийшов з ним на ефір телеканалу "1+1" 18 квітня як його публічні представники.

Нагадаємо, увечері 18 квітня Зеленський в ефірі програми "Право на владу" представив свою команду: Руслан Степанчук (ідеолог, відповідає за реформування державних і правових інститутів, законопроектну роботу); Іван Баканов (голова партії "Слуга народу", відповідає за зв'язки з Верховною Радою); Дмитро Разумков (займається питаннями внутрішньої політики); Олександр Данилюк (міжнародні відносини, економіка, фінансова і банківська політика); Руслан Рябошапка (правоохоронна і антикорупційна політика); Галина Янченко (експерт з антикорупційної політики та digital-рішень для держави); Денис Монастирський - (напрямок "Правоохоронні органи"); Сергій Іонушас - (напрямок "Органи правосуддя"); Іван Апаршин (експерт з безпеки та оборони); Ірина Венедиктова (відповідає за реформи в судовій системі); Данило Гетманцев (економіка, фінанси та оподаткування); Вікторія Страхова (банківська діяльність); Михайло Федорів (керівник digital-напрямку); Олександр Мережко (експерт з питань міжнародних відносин і народовладдя); Олег Бондаренко (напрямок екологічної політики); Марина Бардіна (відповідає за реалізацію політики рівних прав і можливостей); Сергій Кальченко (експерт з виборчого законодавства); Андрій Герус (енергетика, ЖКГ та антимонопольне регулювання); Сергій Бабак (освіта і наука); Євген Комаровський (медицина).

Від співпраці з Олександром Харебіним, який також був у списку команди, Зеленський публічно відхрестився.

Крім того, перед другим туром президентських виборів у парламенті почали формувати групу підтримки під імовірного переможця - Зеленського. Кілька джерел LB.ua, близьких до керівництва парламенту, повідомили, що нардеп Валерій Писаренко, заступник голови депутатської групи "Відродження", давній і близький соратник екс-заступника голови АП Януковича Андрія Портнова, взяв на себе роль неформального представника Зеленського в Раді. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Зв'язковий" для преЗедента".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram