ГоловнаПолітика

Парубій виключив розпуск Ради після виборів президента

Немає ніяких юридичних підстав для проведення цієї процедури.

Парубій виключив розпуск Ради після виборів президента
Фото: Lb.ua

Глава Верховної Ради Андрій Парубій виключає розпуск парламенту.

Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Ви знаєте, нехай пройдуть вибори, пройде підрахунок, визначимося, коли буде інавгурація і я думаю, що ті люди, які поширюють ці слухи, їм дуже хочеться в це вірити, хоча це під собою не має ніяких підстав. Запам'ятайте мої слова: "Ніяких дострокових виборів не буде", - зазначив спікер.

Парубій наголосив, що остаточною датою для розпуску парламенту є 27 травня. За його словами, немає ніяких юридичних підстав для проведення цієї процедури.

"Хочу відзначити, перш за все, що Верховна Рада працює, і якщо провести порівняння з попередніми скликаннями, то скажу м'яко - працює ефективно. Ми не бачимо по 8 місяців блокування парламенту. Пам'ятаєте? Ми не бачимо щоденних бійок в парламенті. Йде активна законодавча робота", - додав Парубій.

Раніше сьогодні кандидат в Президенти України, керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський заявив, що має намір вивчити можливість розпуску Верховної Ради у разі перемоги на виборах.

Президент Петро Порошенко вважає, що можливий розпуск Верховної Ради після перемоги на виборах Володимира Зеленського призведе до політичної кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram