ГоловнаПолітика

Рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку засекречено

Процес теж проходив у закритому режимі через наявність банківської таємниці.

Рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку засекречено
Фото: РБК

Окружний адміністративний суд Києва заявляє, що рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку засекречено і не підпадає під оприлюднення. Про це сьогодні на брифінгу заявив суддя-спікер суду Богдан Санін.

Санін зазначив, що процес проходив у закритому режимі за клопотанням НБУ через наявність банківської таємниці. З огляду на цей факт, рішення суду не підпадає під оприлюднення.

"Вільного доступу до тексту рішення на цей момент немає... Це рішення прийнято в закритому режимі, тому доступ до цього рішення буде закрито", - повідомив Санін.

Санін додав, що сьогодні суд виніс тільки резолютивну частину рішення, мотивувальна частина ухвали ще не готова.

Нагадаємо, сьогодні вдень колегія суддів Окружного адмінсуду Києва в складі Ігоря Качура (головуючий суддя), Володимира Келеберди і Віталія Амельохіна ухвалила рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку у 2016 році за позовом його колишнього співвласника Ігоря Коломойського.

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанова була докапіталізувати на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Колишній власник ПриватБанку Коломойський хоче від держави компенсацію за націоналізацію установи і намагається через суд повернути акції Привату.

Коломойський підтримує кандидата в президенти Володимира Зеленського, який є головним претендентом на перемогу в другому турі виборів 21 квітня. У лютому Зеленський пообіцяв, що не поверне ПриватБанк Коломойському в разі перемоги на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram