ГоловнаПолітика

Гройсман відреагував на рішення Окружного суду з приводу ПриватБанку

Прем'єр назвав своїм пріоритетом збереження вкладів громадян.

Гройсман відреагував на рішення Окружного суду з приводу ПриватБанку
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відреагував на рішення Окружного суду Києва про незаконність націоналізації ПриватБанку. Заяву опублікувала прес-служба голови уряду.

"Заяву вже зробили НБУ і Мінфін. Рішення поки що не набуло чинності, але воно повинно бути оскаржене відповідно до процедур. НБУ і Мінфін упевнені в своїй позиції. Мене цікавить збереження грошей вкладників і державних ресурсів", - сказав Гройсман.

"Рішення РНБО свого часу передбачало порятунок банку і збереження грошей вкладників. Це було зроблено. Для мене важливо це і зараз", - сказав прем'єр.

Гройсман нагадав, що держава докапіталізувала банк на 155 млрд гривень, і зараз "банк у хорошому стані".

"Мене цікавить доля грошей для вкладників. Я вважаю, це можливо, а решта з'ясують юристи. Я не хочу політизувати в цьому питанні. Буде рішення суду, і буде оскарження. Без політики, мене цікавить одне - захист інтересів українців і збереження ресурсів держави. Банк працює стабільно", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Раніше колишній власник банку Ігор Коломойський заявив, що Україна винна йому 2 млрд доларів, які він нібито втратив під час націоналізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram