ГоловнаПолітика

За Зеленського готові проголосувати 73%, за Порошенка - 27%, - опитування "Рейтингу"

Розрив між кандидатами не скорочується.

За кандидата в президенти Володимира Зеленського у другому турі готові проголосувати 73% виборців (серед тих, хто визначився з вибором і піде на дільницю), за Петра Порошенка - 27%.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", який проводили 12-16 квітня методом формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності - не більш ніж 1,8%. Було опитано 3000 осіб.

Зеленський випереджає Порошенка в усіх вікових категоріях. Також він є лідером серед жителів сходу, півдня і центру України. При цьому на заході позиції обох кандидатів майже рівні.

Половина опитаних сказали, що новій команді президента України потрібно дати не менш ніж рік, щоб показати позитивні результати роботи. Близько чверті респондентів хочуть, щоб досягнення з'явилися вже через шість місяців, ще 14% хочуть побачити їх за квартал, 8% очікують негайних змін. Серед молодих жителів півдня і центру дещо більше тих, хто готовий почекати рік чи довше, щоб побачити досягнення роботи майбутнього глави держави.

28% респондентів сказали, що вибори президента радше об'єднали країну, ще 24% вважають, що розкол, навпаки, посилився. Третина опитаних стверджують, що ні розколу, ні об'єднання не відбулося. Найбільше тих, хто бачить консолідаційні процеси, - серед прихильників Зеленського (38%). У той самий час серед прихильників Порошенка третина бачить у виборах розкол.

Нагадаємо, попереднє опитування "Рейтингу", який проводився 5-10 квітня, показав, що в другому турі за Володимира Зеленського готові проголосувати 71,4% виборців, за Петра Порошенка - 28,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram