ГоловнаПолітика

Коломойський пообіцяв повернутися в Україну після перемоги Зеленського

Олігарх з вересня 2018 року живе в Ізраїлі.

Коломойський пообіцяв повернутися в Україну після перемоги Зеленського
Фото: Макс Левин

У випадку перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України Ігор Коломойський обіцяє повернутися в Україну. Про це він розповів в інтерв'ю журналістам програми "Схеми: корупція в деталях", передає Радіо Свобода.

На запитання, чи повернеться він, якщо шоумен буде обраний президентом, Коломойський відповів: "Ну, звичайно. Я збирався і раніше повернутися, але зараз там всякі випадки ... Щоб не було передвиборчих якихось ... У мене були плани повернутися в Україну між першим і другим туром, ще до першого туру. Але в зв'язку з тим, що така гостра політична боротьба, і щоб не вносити сум'яття, переполох, тому я вирішив тут спокійно відсидітися і не нервувати нікого в Україні", - пояснив олігарх.

Ігор Коломойський з вересня 2018 живе в Ізраїлі, в місті Герцлія. На запитання "Схем", з чим це пов'язано, бізнесмен зазначив, що перебрався з Швейцарії в іншу країну "за сімейними обставинами" в очікуванні, що "скажуть адвокати згідно з останніми даними, які з'явилися в пресі"

На уточнювальне запитання, чи має він на увазі розслідування в США, яке проводить ФБР, Коломойський відповів: "Адвокати порадили побути тут, поки проясниться ситуація".

Американське інтернет-видання The Daily Beast опублікувало матеріал "Український олігарх-мільярдер Ігор Коломойський перебуває під слідством ФБР". У підзаголовку вказується, що Ігор Коломойський потрапив під слідство за звинуваченням у фінансових злочинах.

Слідчі, що розглядають потенційні фінансові злочини, включаючи відмивання грошей, повідомили виданню про трьох окремих осіб, ознайомлених з темою.Водночас видання також наводить слова адвоката олігарха Майкла Саллівана, який говорить, що Коломойський не є обвинуваченим у жодному злочині, і категорично заперечує твердження, що він відмивав кошти в США.

Раніше "Схеми" показали, як бізнес-партнер кандидата в президенти Володимира Зеленського з "95-го кварталу" Тимур Міндіч, мер Харкова Геннадій Кернес, гендиректор "1+1" media Олександр Ткаченко та народні депутати від Партії "Відродження" Віталій Хомутиннік і Андрій Шипко в квітні відвідували ізраїльський офіс олігарха Ігоря Коломойського. Навідувався в цей самий період в офіс олігарха також екс-міністр енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуард Ставицький, якого Україна оголосила в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram