ГоловнаПолітика

Труханов сумнівається у можливості мерів об'єднатися в партію перед виборами

"Партія створюється тільки тоді, коли є спільні цілі і завдання".

Труханов сумнівається у можливості мерів об'єднатися в партію перед виборами
Фото: Макс Левин

Мер Одеси Геннадій Труханов не вірить у реалістичність об'єднання мерів українських міст в одну партію перед майбутніми виборами до Верховної Ради. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua. Таке об'єднання, за його словами, неможливе, оскільки немає спільних завдань і цілей.

"Хто такі мери? Лідери. Але в партії лідерів теж хтось повинен бути очолити процес, взяти на себе відповідальність, інакше "не злетить". Навести приклад. Що об'єднує людей: спільний інтерес, спільні цілі, завдання і, найголовніше, небайдужість щодо колег", - зазначив Труханов.

Але в Асоціації міст України, в яку входять градоначальники великих обласних центрів, мер Одеси не побачив солідарності і підтримки.

"Є Асоціація міст України. І - на очах людей, які в неї входять, на очах у всієї країни - сьогодні "кошмарять" мера Одеси. Вибачте, але інших слів у мене немає. І що ж ми чуємо (від Асоціації, - ред.)? Боязкі заяви про надуманість процесу. Я відразу сказав, що я більше не буду витрачати час і приїжджати на засідання Асоціації, нехай не сердиться на мене Віталій Володимирович (Кличко, він головує в Асоціації, - ред.). Чому? Тому що, якщо ви думаєте, що я допустив помилку, запустивши один з кращих проектів в Україні, чи неправильно вчинив, покличте мене, дайте мені годину і запропонуйте відзвітувати перед Асоціацією про те, що зроблено. Або самі до мене приїдьте - я все покажу, ми ж працюємо для людей", - зазначив Труханов.

Для будь-якого об'єднання потрібна єдність, а його серед мерів українських міст немає.

"Якщо у Філатова проблема зі сміттям - хлопці здзвонилися, допомогли. Якщо проблема зі сміттям у Садового - всі дивляться і чекають, "загнувся" він там чи ще ні. Ну і що це буде за партія мерів у такому вигляді? Зберемося, будемо дивитися один на одного, а думки наші будуть вдома, кожен - сам по собі? Навіщо? Партія створюється тільки тоді, коли є спільні цілі і завдання. Я поки що такого не бачу", - зазначив мер Одеси.

Також за його словами, вибори 2020 року (місцеві - ред.) для нього пріоритетніші від парламентських. І формат участі в парламентській кампанії Одеський градоначальник для себе наразі не розглядав.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю "Геннадій Труханов:" Із Зеленським людські стосунки, мені здається, хороші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram