ГоловнаПолітика

​Порошенко назвав відповідального за незадовільне розслідування справ Майдану

"Мені здається, прізвище цього прокурора - Горбатюк".

​Порошенко назвав відповідального за незадовільне розслідування справ Майдану
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко вважає, що відповідальність за незадовільне розслідування справ Майдану несе начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я не задоволений роботою департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури, який сконцентрував у собі всі справи і несе персональну відповідальність за якість розслідувань. Мені здається, прізвище цього прокурора - Горбатюк", - сказав він.

Після цього Порошенкові поставили уточнювальне запитання про оцінку роботи генерального прокурора Юрія Луценка.

"Генеральний прокурор призначається не Президентом, а Верховною Радою. Два-три місяці тому в парламент було внесено подання на звільнення генпрокурора, яке набрало 20 голосів. Я не задоволений перебігом розслідування справи щодо вбивства героїв Небесної сотні. Я на цьому публічно акцентую увагу. Я знаю, хто розслідує, і впевнений, що якість цього розслідування незадовільна. Наголошує, прізвище цього прокурорського керівника - пан Горбатюк", - відповів він.

Раніше Горбатюк заявляв, що керівництво Генпрокуратури блокує завершення додаткових слідчих експериментів на вулиці Інститутській у Києві у справах Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram