ГоловнаПолітика

Ліберальний рух Гусовського й Нефьодова вирішив оформитися в партію і йти на вибори

Установчий з'їзд призначено на 18 травня.

Ліберальний рух Гусовського й Нефьодова вирішив оформитися в партію і йти на вибори
Фото: volyanarodu.com.ua

Ліберальний рух "Люди важливі", найвідомішими представниками якого є депутат Київради Сергій Гусовський і перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов, збирається оформитися в партію і піти на вибори Верховної Ради.

Про це Гусовський розповів "Інтерфаксу-Україна".

"Є ціла процедура по законодавству - це установчий з'їзд, на ньому вже оголошується офіційно, починається відлік часу, щоб зібрати підписи по областях і районах... 10 тис. підписів має бути, і подаємо до Мін'юсту", - сказав він на форумі лібералів у Києві.

На уточнювальне запитання, чи планується завершити процес створення і реєстрації партії до парламентських виборів з тим, щоб узяти участь у виборчому процесі, Гусовський відповів ствердно: "Так".

Передбачається, що в партії буде кілька лідерів, але називати конкретні імена та прізвища Гусовський наразі не став. "Я гадаю, що формування вже списку тих, хто йде, буде влітку", - розповів він.

Натепер громадський рух "Люди важливi" фінансується за рахунок самих учасників руху, повідомив Гусовський. "У нас є люди, які входять до 100 найбагатших людей, наприклад Сергій Башлаков, мій колега і товариш... Це дає змогу нам натепер, поки витрати не є масштабними, фондуватися за рахунок внесків тих, хто симпатизує руху. Але настане момент, коли треба буде говорити про ширші процедури фандрайзингу", - розповів він.

Установчий з'їзд партії "Люди важливі" призначено на 18 травня.

Нагадаємо, що вибори до Верховної Ради мають відбутися 27 жовтня 2019 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram