ГоловнаПолітика

Порошенко не здивований високим рейтингом "віртуального кандидата"

"Це вибір українського народу, який треба поважати".

Порошенко не здивований високим рейтингом "віртуального кандидата"
Фото: пресс-служба президента

Чинний президент і кандидат в президенти України Петро Порошенко не дивується високому рейтингу свого опонента актора Володимира Зеленського. Про це глава держави заявив сьогодні під час брифінгу в Німеччині.

У Порошенка запитали, що він зробив не так за 5 років, що "абсолютний новачок і комік зміг перемогти" в першому турі виборів.

"У першому турі є два переможці - ті кандидати, хто пройшли до другого туру. І це, в тому числі, і Петро Порошенко", - сказав діючий глава держави. Він зазначив, що "це вибір українського народу, який треба поважати".

"Те, що у нас - як би це назвати - несистемні політики сьогодні отримують певні результати, - я думаю, що це сьогодні приклад і деяких європейських країн і не є чимось особливим", - сказав Порошенко.

"Треба боротися за голоси виборців. Треба намітити дуже важливу програму. І саме цим ми зараз і займаємося - для того, щоб були дебати, щоб українці не купували "кота в мішку" і щоб вони робили свідомий вибір: підтримували реального, а не віртуального кандидата", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в першому турі виборів Зеленського підтримали 30,24% голосів виборців, Порошенко набрав 15,95%. За даними соцопитувань, розрив в рейтингу кандидатів перед другим туром зберігається.

Минулого тижня Зеленський викликав Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський", а після згоди чинного президента - спочатку зовсім відмовився від прямої дискусії, а потім запропонував провести дебати в форматі телемосту. В єдиному публічному діалозі, який відбувся вчора в прямому ефірі телеканалу "1+1", Зеленський не зміг стримати емоції, насилу сформулював свою вимогу про дебати, плутаючи українські та російські слова, кілька разів перебив Порошенка, а потім кинув трубку, не вислухавши відповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram