ГоловнаПолітика

Коломойський: юрист Зеленського - мій особистий адвокат

"Ви ж розумієте, що, починаючи з Авраама, всі люди якось між собою пов'язані".

Коломойський: юрист Зеленського - мій особистий адвокат
Игорь Коломойский
Фото: Макс Левин

Адвокат Андрій Богдан, який здійснює юридичний супровід кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського, є особистим адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це журналістам програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект "Радіо Свобода" та телеканалу "UA: Перший") розповів сам олігарх.

На запитання, чому юрист Зеленського часто літав у Женеву, коли там жив Коломойський, а потім - у Тель-Авів, куди він переїхав пізніше, олігарх відповів: "Він перш за все мій адвокат".

Андрей Богдан
Фото: ТСН
Андрей Богдан

На запитання, чи дійсно Богдан поєднує роботу адвоката бізнесмена і співпрацю зі штабом Зеленського, Коломойський зазначив: "Я вам скажу, що він ще працює і на інших людей, що викликає у мене роздратування, тому що виникає питання: чи є конфлікт інтересів? Ви ж розумієте, що, починаючи з Авраама, всі люди якось між собою пов'язані".

Нагадаємо, раніше "Схеми" з'ясували, що тільки з лютого 2017 року Зеленський не менш ніж 13 разів літав у Женеву і Тель-Авів, де живе Коломойський. Причому в кожній другій поїздці його супроводжував юрист Андрій Богдан, який у підсумку став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента. У грудні 2018 року до них також приєднався голова партії "Слуга народу" Іван Баканов. Сам Богдан відмовився говорити про причини відвідування Женеви і Тель-Авіва, посилаючись на "приватність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram